12 juli 2018

artikel

Win budget voor jouw innovatie tegen overlast van klimaatverandering!

Werk jij aan een oplossing voor klimaat- en bodemuitdagingen in Zuid-Holland? Doe dan mee met de klimaatadaptatiechallenge. Stuur jouw inzending voor 13 augustus in en maak kans op een budget van 5.000 tot 20.000 euro om jouw innovatie te testen en ontwikkelen.

klimaatadaptatie deltaplan screenshot youtube

Hitte, droogte, extreme regen en een hogere zeespiegel: de gevolgen van klimaatverandering zijn steeds sterker merkbaar, en zeker in het laaggelegen Zuid-Holland. In de klimaateffectatlas kun je bijvoorbeeld per gemeente zien waar de kwetsbaarste gebieden liggen, en welke scenario’s er waarschijnlijk zijn. De Provincie Zuid-Holland werkt daarom doorlopend met gemeenten en waterschappen om de provincie preventief te beschermen tegen extreem weer. Innovaties die steden, huizen, de bodem bestendig maken voor de toekomst zijn daarbij van essentieel belang.

Klimaatadaptatiechallenge 2018

Voor deze challenge zoeken de provincie Zuid-Holland en partner VPdelta naar startups, scale-ups en organisaties met een innovatieve oplossing. Deze moet binnen 3-6 maanden verder worden gebracht tot proof of concept, prototype of pilot om zo te bewijzen dat de innovatie werkt. De winnaars ontvangen een budget om dit te doen en pitchen hun oplossing tijdens het Festival van de Toekomst. Daarnaast is de kans groot dat Zuid-Holland jouw eindproduct zal afnemen, mits dit goed werkt. Of zij helpen je verder binnen hun netwerk.

De oplossingen kunnen gaan over een van deze onderwerpen:

  • Hitte en zware regenval in de bebouwde omgeving / nieuwbouw
  • Voldoende drinkwater en zoet water
  • Slimmere en sterkere kustbescherming en dijken
  • Klimaatbestendige infrastructuur
  • Kwetsbare leefomgeving en bevolkingsgroepen

Meedoen?

Stuur jouw pitchdocument voor 13 augustus 12.00 op! Op starthubs.com vind je de specifieke eisen waaraan de pitch moet voldoen en de link waar je dit kan achterlaten. Is deze challenge niet geschikt voor jou? Mensen met een goed idee kunnen meedoen aan de Battle of Concepts.